вівторок, 01 березня 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Харківщина здригається від ракет. Останні новини з області

Харківщина здригається від ракет. Останні новини з області
Станом на ранок 1 березня ситуація залишається напруженою по всій Харківщині. За добу рятувальники області ліквідували 24 пожежі, спричинених ворожими обстрілами. Фото: ДСНС

Станом на ранок 1 березня ситуація залишається напруженою по всій Харківщині. Вночі були хаотичні обстріли по всіх напрямках – Липецькому, Бєлгородському, по напрямку Чугуєва та ін.

За добу рятувальники області ліквідували 24 пожежі, спричинених ворожими обстрілами, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Горіли десятки автомобілів цивільних. У селі Рогань внаслідок обстрілів загорівся житловий будинок: постраждав один чоловік та один загинув. По вулиці Кільцева в результаті артобстрілу постраждаловосьмеро людей та 35 осіб було евакуйовано. Будинки горіли в Ізюмському, Харківському районах", - сказано в повідомленні.

Сьогодні очікують артилерійські обстріли, бомбардування із залученням авіації.

"Важливо вести активні аварійно-ремонтні роботи на "Харківобленерго". Адже близько тисячі будинків в Харкові залишились без світла і опалення. Ми повинні швидко відновити це", - кажуть надзвичайники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на знищення народу: у Харкові під завалами залишаються люди

Крім того піротехнічні підрозділи ДСНС проводили розмінувальні роботи: було знешкоджено 69 вибухонебезпечних предметів.

Продовжується активізація ДРГ. Велика диверсійна група із 20 осіб була знешкоджена і ліквідована в районі просп. Гагаріна.

Ворог змінює свою тактику, зрозумів наші потужності і намагається вести активну розвідувальну і підривну роботу. А також цинічно рострілює мирне населення, каже Синєгубов.

"Шановні харків'яни, сьогодні наш ворог підступно почав обстріли центра Харкова та житлових будинків із систем "Град" і крилатих ракет. Влучив у площу перед приміщенням ОДА. Зараз підраховуємо жертви серед цивільного населення. Ворогу нічого не залишається, як ось так підступно творити військові злочини. Бо наша армія сильна, ми стоїмо на позиціях і перемога буде за нами", - сказав Синєгубов.

Сьогодні Харківщина буде приймати вантажі з гуманітарною допомогою і розподілияти її по населених пунктах – це питна вода, продукти харчування тощо.

1 березня російські окупанти поцілили в приміщення ОДА в Харкові. Божевільні "визволителі" вже не приховують, що їхні авіаудари здійснюються саме по цивільному населенню. Підрозділи ДСНС до робіт залучитись не можуть в зв'язку з обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Харківщина здригається від ракет. Останні новини з області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі