субота, 20 серпня 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Харків ракетами атакували росіяни: перші подробиці

Харків ракетами атакували росіяни: перші подробиці
Вчора обстріляли село Ковалі Золочівської громади. Фото: Віктор Коваленко

У ніч проти 20 серпня ворог завдав ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури Харкова та області.

Близько першої ночі у місті зафіксували "приліт" двох ракет в інфраструктурний об'єкт Слобідського району, повідомив у суботу вранці голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. Росіяни пошкодили будівлю.

"Також цієї ночі фіксували ракетні удари по інфраструктурних об'єктах Харківського та Чугуївського районів області. Масштаби руйнувань уточнюють", – йдеться в повідомленні.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди. В Харківському районі обстріляли дачний кооператив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогонь, розруха і смерть: показали наслідки ранкового обстрілу Харкова

"Протягом доби з пораненнями ушпиталили п'ятьох цивільних. У Харкові поранений 35-річний чоловік, а у Богодухівському районі 62-річна жінка. У Харківському – двоє чоловіків, 59 і 66 років. В Ізюмському районі під час роботи у полі на тракторі підірвався на міні 50-річний чоловік", – розповів Синєгубов.

На лінії зіткнення тривають запеклі бої. На Харківському напрямку ворог намагався прорвати оборону в районі Борщової, але під вогнем захисників України відступив із втратами. У районі Ізюма окупанти пробували наступати поблизу Вірнопілля і Курульки, але отримали відсіч і відступили.

Вночі російська армія завдала ракетного удару по Харкову. Вибухи пролунали у Немишлянському районі та на околицях міста. Першим про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

19 серпня близько 6:00 ворог знову обстріляв мирне населення Харкова.

Зафіксували щонайменше п'ять ракетних ударів у Київському, Немишлянському та Основ'янському районах міста. Відомо про одну загиблу жінку. Вона була охоронцем в закладі освіти.

Зараз ви читаєте новину «Харків ракетами атакували росіяни: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі