середа, 07 грудня 2022 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк пояснила, навіщо Росія притримувала іранські дрони-камікадзе

Гуменюк пояснила, навіщо Росія притримувала іранські дрони-камікадзе
Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк пояснила, навіщо Росія притримувала іранські дрони. Фото: РБК-Україна

Російські окупанти могли тримати іранські дрони Shahed для завдання "закріплюючих ударів" по інфраструктурі України.

Тож коли ворог не атакує певною зброєю не варто думати, що вона скінчилася. Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Це зброя (іранські дрони. – Gazeta.ua), яка ще є у ворога, і треба усвідомлювати, що не завжди відсутність ударів характеризує закінчення цієї зброї", – сказала Гуменюк.

Вона пояснила, що росіяни підбирають тактику для того, щоб впливати на різні напрямки діяльності: і на відкриті ділянки фронту, і психологічно на населення, а також тилові регіони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін замовив у Ірану нову зброю – ЗМІ

"Зокрема, вони тримали ці дрони, певно, для "закріплюючих ударів" по інфраструктурі. Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кризу в Україні. Саме тому вони спрямовують засоби ураження такі як ракети, але вони більш високовартісні, і використовують так само дрони", – пояснила Гуменюк.

Вона наголосила, що командування попереджало – ворог намагається вивчити і виснажити нашу ППО, яка не дозволяє йому повноцінно за розрахунками провести свій терор.

Динаміка використання Росією іранських дронів останнім часом суттєво зменшилася.

Але Росія фактично перестала запускати безпілотники не через те, що їх немає. Про це в ефірі національного телемарафону розповів помічник командувача Об'єднаних сил ЗСУ Євген Силкін.

За його словами, РФ менше використовує дрони через морозну погоду. Її не витримує пластик та інші матеріали, з яких виготовлені ці безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк пояснила, навіщо Росія притримувала іранські дрони-камікадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі