четвер, 14 квітня 2022 07:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Громадяни України можуть воювати на боці РФ. Їх хоронять у Криму

Громадяни України можуть воювати на боці РФ. Їх хоронять у Криму
Знищений в Україні російський окупант. Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 13 квітня в окупованому Росією Криму поховали щонайменше 40 солдатів російської армії.

25 з них, ймовірно, є громадянами України, повідомило представництво президента України в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупаційні війська ввели жовтий рівень терористичної загрози

Там наголосили, що кількість поховань може бути більшою.

"За нашими спостереженнями, протягом останнього тижня кількість повідомлень про поховання російських військових в Криму збільшилась удвічі. При цьому, кількість поховань може бути більшою, оскільки частина з них відбувається без висвітлення у пресі. Інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Морги у низці міст окупованого Криму переповнені убитими на війні в Україні російськими військовими. Санаторії переповнені пораненими. Їх так багато, що на лікування кинули практично всіх медпрацівників півострова, розповів раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Втрати російської армії у війні проти України колосальні. За перші 19 днів російська армія втратила убитими більше, ніж за дві багатолітні війни у Чечні, заявляв президент Володимир Зеленський.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 13 квітня орієнтовно становили понад 19,8 тис. осіб. Окупанти й надалі втрачають техніку. Дані попередні. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Громадяни України можуть воювати на боці РФ. Їх хоронять у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі