пʼятниця, 06 січня 2023 14:51

"Готові до виконання завдань" ‒ російські військові в Білорусі відзвітували перед Лукашенком

"Готові до виконання завдань" ‒ російські військові в Білорусі відзвітували перед Лукашенком
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко відвідав російських військових. Фото: t.me/pul_1

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко 6 січня відвідав розміщені на території країни російські війська.

Він заслухав доповідь про бойове злагодження спільного угруповання військ РФ і Білорусі, повідомляє білоруське агентство "Белта".

Лукашенко прибув на 230-й загальновійськовий полігон Обуз-Лесновський, де розміщені російські військові з регіонального угруповання двох країн. Там білоруський диктатор вислухав від росіян доповідь про бойове злагодження частин і з'єднань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні оцінили загрозу нового вторгнення в Україну з Білорусі

Російський офіцер розповів про спільні тренування солдатів РФ і РБ. Навчання провели підрозділи ППО, мотострілецькі, танкові та спеціальні війська.

"На цьому етапі підрозділи збройних сил Російської Федерації готові до виконання завдань за призначенням", ‒ заявив офіцер РФ.

На це Лукашенко відповів, що вони "роблять спільну справу". Він також оглянув розташування військовослужбовців ЗС РФ, поспілкувався із солдатами й офіцерами.

Російські окупанти продовжують посилювати угруповання в Білорусі. Цього разу вони привезли туди велику партію бронетранспортерів. БТР, які доставили росіяни, призначені для озброєння білоруських військ, їх кількість відповідає батальйонному комплекту, стверджує моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" у Telegram.

У Білорусі нарощують спільне з Росією угруповання регіональних військ. Планують провести авіаційні навчання. Нарощування військ відбувається поетапно. У країну продовжують прибувати особовий склад, озброєння, військова та спеціальна техніка збройних сил РФ, повідомили в міноборони Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «"Готові до виконання завдань" ‒ російські військові в Білорусі відзвітували перед Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі