четвер, 26 січня 2012 08:41

Голова суду в Донецькій області попався на хабарі

Голова суду в Донецькій області попався на хабарі

Співробітниками відділу з боротьби з економічними злочинами в Донецькій області та Генеральної прокуратури України задокументовано факт отримання хабара головою одного з районних судів області.

Як повідомив начальник відділу з виявлення злочинів в органах влади і управління Віталій Гугкаєв, хабар в розмірі 2 тис. дол США голові суду був переданий підсудним за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині голова пенсійного фонду взяла 50 хабарів з чорнобильців

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 КК України "Одержання хабара у великому розмірі або посадовою особою, яка займає відповідальне становище".

Служителю Феміди, який пропрацював в системі правосуддя більше 10 років і займав посаду судді безстроково, загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Слідство проводить Генеральна прокуратура України.

Зараз ви читаєте новину «Голова суду в Донецькій області попався на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі