субота, 21 січня 2023 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Годжес назвав умову, за якої Крим можна звільнити до кінця літа

Годжес назвав умову, за якої Крим можна звільнити до кінця літа
Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес назвав умову, за якої Крим можна звільнити до кінця літа. Фото: ВВС

Анексований Росією Крим можна звільнити до кінця літа, якщо українська армія отримає від країн-партнерів необхідну зброю, зокрема далекобійні ракети ATACMS.

Таку думку в інтерв'ю New Voice висловив колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес. Саме з надіями, що Україна матиме потрібні їй далекобійні ракети, пов'язані його очікування щодо звільнення Криму до осені.

"Я гадаю, що українське командування робить гарну роботу, я взагалі захоплений тим, як вони ведуть цю військову кампанію, який їх підхід ґрунтовний і професійний. Як вони нарощують ресурси, як не дають опонентові можливості піти хоч десь на суттєвий прорив, а також як нарощують ресурси для весняної воєнної кампанії, тому що для вас важливий Крим. Крим – вирішальна територія для вас", – сказав Годжес.

Він переконаний, що російська армія наразі вже не здатна на прорив на будь-якому напрямку в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маску знову не дає спокою Крим: що заявив

"І зараз після місяців і місяців боїв біля Бахмута, вони, здається, все ж таки беруть це маленьке місто Соледар, продовжують бої навколо Бахмута і втрачають тисячі людей та не можуть відкинути звідти українських солдатів. Навіть якщо вони це зроблять, тоді що? Якщо відійти від емоційної складової, це не призведе ні до чого важливого для російської армії", – зазначив він.

На думку Ходжеса, росіяни не мають там підривних сил, і не видно перспектив для якогось прориву, який вони б могли влаштувати.

Колишній командувач армії США в Європі додав, що сотні тисяч погано навчених новомобілізованих російських військових треба наразі стримувати в Україні, але це можливо, "обираючи як ціль логістику ворога, його штаби, ліквідацію техніки і складів боєприпасів, доріг".

За його словами, українське командування це розуміє.

"Я дуже сподіваюся, що ті технології, які зрештою постачатимуть вам США, суттєво допоможуть це робити ще ефективніше. Ваше командування, я думаю, розуміє, що зараз відбувається вимотування, і це безумне використання росіянами боєприпасів та зброї – частина цього вимотування. Але я також думаю, що ваші генерали розуміють, що при всьому цьому російська армія зараз нездатна створити великого пориву будь-де", – сказав Годжес.

Тож за його словами, головними залишаються дисципліна та фокус на головних зусиллях, які наступлять пізніше весни й призведуть до визволення Криму.

Військовим способом повернути незаконно анексований Росією Крим не вийде.

На це вказує кілька причин, зокрема та, що дорогою від Херсона та Запоріжжя на південь дуже багато російських військ. Таку думку в інтерв'ю ВВС Україна висловив польський генерал Вальдемар Скшипчак.

Крім того, на цьому напрямку росіяни мінують все довкола. Генерал переконаний, що щодо Криму має бути політичне рішення, але за участю країн-посередників.

Зараз ви читаєте новину «Годжес назвав умову, за якої Крим можна звільнити до кінця літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі