пʼятниця, 27 жовтня 2023 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, що зараз відбувається під Авдіївкою

Генштаб повідомив, що зараз відбувається під Авдіївкою
Сили оборони України відбили атаки росіян і продовжують контрнаступ. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України відбили атаки російських окупаційних військ на чотирьох напрямках і продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

На Авдіївському напрямку росіяни провалили штурмові дії в районах Степового, Авдіївки і Первомайського Донецької області. Тут українські воїни відбили 13 атак ворога, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українська армія завдає росіянам втрат у живій силі й техніці, виснажує ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, і ще чотири - по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, вісім артилерійських засобів, два склади боєприпасів і три засоби протиповітряної оборони ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили 49-й пакет військової допомоги Україні

Протягом доби відбулось 47 бойових зіткнень.

Ворог завдав шість ракетних і вісім авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На жаль, є поранені та загиблі серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському і Лиманському напрямках росіяни перегруповували війська.

На Бахмутському - ворог намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки. Українські воїни відбили п'ять атак.

Мар'їнський напрямок: росіяни провалили штурмові дії в районах Мар'їнки і Новомихайлівки на Донеччині. Наші захисники відбили 19 атак окупантів.

На Шахтарському - українські воїни відбили всі атаки ворога біля Водяного, Золотої Ниви і Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни намагалися відновити втрачене положення північно-західніше Вербового Запорізької області, успіху не мали.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генштаб.

З 10 жовтня, від початку активних наступальних дій поблизу Авдіївки, на Авдіївському і Мар'їнському напрямках російські окупаційні війська втратили понад п'ять тисяч особового складу вбитими і пораненими і до 400 одиниць бронетехніки, повідомили цього тижня у пресцентрі Сил оборони.

Втрати окупантів за 611 днів склали понад 297 680 осіб, 9726 броньованих машин, 5145 танків, 320 літаків і 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів і підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, що зараз відбувається під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі