четвер, 30 травня 2024 15:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив, де на фронті зараз найскладніше

Генштаб повідомив, де на фронті зараз найскладніше
или оборони України утримують позиції і жорстко відповідають на спроби окупантів іти вперед. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська здійснюють штурми на Куп'янському, Сіверському, Краматорському, Покровському та Оріхівському напрямках.

Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському. Сили оборони України утримують позиції і жорстко відповідають на спроби загарбників іти вперед. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 49.

Росіяни з території РФ обстріляли з мінометів Сумську область - прикордонні села Бачівськ та Ободи.

На Харківському напрямку відбулося два бойові зіткнення. Одну атаку ворога відбито. На іншій ділянці наші підрозділи вживають активних заходів вогневого ураження російських загарбників.

Росіяни із району Малої Данилівки Бєлгородської області РФ завдали удару ракетою С-300 по Харкову.

Ворожі війська били п'ятьма керованими авіабомбами по Вовчанську (із напрямку російської Мясоєдовки) і трьома КАБами - по Нескучному (з напрямку Ушаковки, РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні

На Куп'янському напрямку кількість штурмових спроб окупантів зросла до трьох. Триває бойове зіткнення у районі Іванівки.

На Сіверському напрямку російські окупанти сім разів ходили в атаку. Триває відбиття трьох ворожих штурмів поблизу Роздолівки, ще один бій триває в районі Білогорівки. Українські воїни дають відсіч окупантам, ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку кількість бойових зіткнень за сьогодні збільшилася до шести. Штурмові дії росіян поблизу Калинівки, Кліщіївки і Нового відбиті. Продовжується бій біля Андріївки.

На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність атак і 12 разів намагався покращити тактичне положення. Найгарячіша зона на мапі бойових дій - район села Новоолександрівка Донецької області, де на даний час наші воїни відбивають три ворожі штурми. Також тривають бої поблизу Євгенівки та Уманського. Зупинено атаку окупантів у напрямку населеного пункту Прогрес.

На Курахівському напрямку Сили оборони цієї доби відбивали вісім ворожих атак. Два бойові зіткнення тривають у районі Красногорівки, де росіяни намагаються прорвати наші рубежі оборони.

Також два бої тривають біля Урожайного. Загалом на Времівському напрямку ворог сьогодні тричі вдавався до атак.

Три бойові зіткнення тривають на Оріхівському напрямку. Тут підрозділ противника проводить штурм із Мирного на Малі Щербаки. Ще одне місце протистояння - поблизу села Новоандріївка. Ситуація контрольована, росіяни отримують гідну відсіч, пише Генштаб.

На Придніпровському напрямку кількість бойових зіткнень на лівобережних плацдармах зросла до трьох.

"Наші воїни напоготові, щоб зламати наступальні плани ворога. Тримаємо стрій. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни нарощують угруповання військ на напрямку Стрілеча - Липці і в районі Вовчанська, ворог перекидає додаткові полки і бригади з інших напрямків та з полігонів, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив, де на фронті зараз найскладніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі