середа, 08 березня 2023 16:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО зробив заяву про підриви "Північних потоків"

Генсек НАТО зробив заяву про підриви "Північних потоків"
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ зробив заяву про підриви "Північних потоків". Фото: Getty Images

Досі невідомо, хто здійснив вибухи на газопроводах "Північний потік" у вересні минулого року.

Але це точно була атака. Про це після зустрічі міністрів оборони ЄС у Стокгольмі заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ, передає The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині зробили заяву щодо підриву російських "Північних потоків" і ролі України

"Ми точно знаємо, що була атака на газопроводи "Північний потік", але ми не змогли визначити, хто за цим стоїть. Наразі тривають національні розслідування, і я думаю, що буде правильно дочекатися їх завершення, перш ніж говорити щось більше про те, хто за цим стоїть", – сказав він.

На тлі публікацій у західній пресі про "український слід" у справі про диверсії на "Північних потоках" Міністерство оборони заперечило причетність українських офіційних структур до підриву російських газопроводів у Балтійському морі.

Про це у Стокгольмі заявив міністр оборони Олексій Резніков, який прибув до Швеції задля участі у засіданні міністрів оборони країн ЄС.

У вівторок американське видання The New York Times опублікувало статтю із посиланням на власні джерела та дані розвідки, які стверджують, що за вибухом газопроводів у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

У The Times писали, що західним розвідувальним колам протягом місяців було відоме ім'я українця, який нібито в приватному порядку профінансував диверсію на "Північних потоках".

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО зробив заяву про підриви "Північних потоків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі