понеділок, 05 серпня 2024 01:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Де і як наступає ворог: Генштаб дав оперативну інформацію

Де і як наступає ворог: Генштаб дав оперативну інформацію
ЗСУ відбивають наступальні дії ворога. Фото: ВВС

Від початку доби 4 серпня на фронті відбулося 103 бойових зіткнення.

Російські загарбники завдали по території України 42 авіаудари, скинувши 56 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 515 дронів-камікадзе та здійснили 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

На Харківському напрямку ворог 10 разів безуспішно атакував оборонні позиції наших воїнів неподалік Глибокого, Липців, Тихого та Вовчанська. Агресор втратив 104 особи вбитими та пораненими, також знищено або значно пошкоджено дві бойових броньованих машини, шість артсистем, 10 автомобілів та п'ять одиниць спеціальної техніки.

На Куп'янському напрямку противник провів шість наступальних дій біля Петропавлівки, Кругляківки, Берестового та Стельмахівки. Дві атаки ще продовжуються.

На Лиманському напрямку російські загарбники сім разів штурмували позиції українців поблизу Невського, Тернів та Макіївки. Всі атаки відбито.

На Сіверському напрямку українці зупинили сім атак у районах Спірного, Переїзного, Виїмки та Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку противник здійснив 15 наступальних дій поблизу Часового Яру, Іванівського та Андріївки. Чотири атаки у районі Часового Яру продовжуються.

На Торецькому напрямку росіяни 15 разів атакували українські війська біля Залізного, Торецька, Нью-Йорка та Північного. 12 боєзіткнень завершено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тимчасово окупованому Луганську пролунало 12 вибухів

На Покровському напрямку точилися 24 бої неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Желанне, Свиридонівка, Яснобродівка та Карлівка. Ворог концентрує свої зусилля у напрямку Желанного. За попередніми даними, за добу на цьому напрямку було знешкоджено 246 окупантів, 89 з них - безповоротно. Також знищено гаубицю Д-30, два БТРи, сім автомобілів, МТ-ЛБ та три одиниці спецтехніки. Крім цього, пошкоджено танк, чотири артсистеми, шість одиниць автотранспорту та один бронетранспортер.

На Курахівському напрямку ворог вісім разів безуспішно атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку противник здійснив наступальні дії у бік Костянтинівки, Водяного і Роздольного.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення в районах Малої Токмачки та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку два ворожих штурми на позиції наших підрозділів також не мали успіху.

Російські терористи не припиняють застосовувати артилерію по території Чернігівської та Сумської областей. Під мінометними та артилерійськими обстрілами сьогодні були райони населених пунктів Сопич, Бачівськ, Чуйківка та Прогрес.

Зараз ви читаєте новину «Де і як наступає ворог: Генштаб дав оперативну інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі