середа, 09 лютого 2022 13:53

ДБР озвучило три версії трагедії у Дніпрі

ДБР озвучило три версії трагедії у Дніпрі
У Дніпрі солдат Артем Рябчук убив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж – поранив. Фото: facebook.com/moden.ua

Державне бюро розслідувань вивчає три версії стрілянини на Південмаші в Дніпрі.

Основна – Артем Рябчук пішов на вбивство через нестатутні стосунки. Друга – він страждає на психічне захворювання і перебував у стані афекту. Третя – солдату доручили це зробити для дискредитації правоохоронних органів в Україні та дестабілізації правопорядку, повідомив директор ДБР Олексій Сухачов на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втомився: дніпровський стрілець розповів, що передувало трагедії

"Щоб перевірити останню версію, СБУ проводить перевірки. Зокрема, слідчі встановили факт відвідування підозрюваним Російської Федерації у 2019 році, де він перебував два тижні", - розповів Сухачов.

За постановою слідчого ДБР, підозрюваного посилено охороняють.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох співслужбовців і цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші в лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень, мовляв, давав їх під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Комісія, яка проводить розслідування щодо обставин і причин стрілянини, виявила порушення порядку та організації несення служби й факти позастатутних відносин.

Зараз ви читаєте новину «ДБР озвучило три версії трагедії у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі