середа, 09 лютого 2022 10:46

"Дідівщина" була: повідомили перші висновки розслідування стрілянини на Південмаші

"Дідівщина" була: повідомили перші висновки розслідування стрілянини на Південмаші
У Дніпрі солдат Артем Рябчук вбив п'ятьох товаришів по службі. Стільки ж - поранив. Фото: t.me/UA_National_Police

Комісія, яка проводить розслідування щодо обставин і причин стрілянини на Південмаші в Дніпрі, виявила порушення порядку та організації несення служби.

Також стало відомо про факти позастатутних відносин. Про це повідомив заступник глави МВС Євгеній Єнін у Facebook.

"Представники комісії провели анкетування особового складу частини №3021 Нацгвардії України. Виявлено факти позастатутних відносин. Також порушений порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута", - написав Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, в яких умовах тримають дніпровського стрільця: фото

За словами заступника глави МВС, постає питання якості інструктажу перед вступом до наряду й нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців, бо в аптечці не було низки медикаментів.

Єнін наголосив, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу. Мотиви досі невідомі. І їх з'ясовуватиме Державне бюро розслідувань у рамках досудового розслідування.

Додав, що отримані матеріали скерують до ДБР найближчими днями.

27 січня близько 3:40 на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі строковик 20-річний Артем Рябчук розстріляв з автомата дев'ятьох співслужбовців і цивільну жінку. П'ятеро загинули, інші в лікарнях. Після скоєного Рябчук утік, прихопивши зброю та набої.

Підозрюваного затримали за кілька годин під Дніпром. Наступного дня суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. 3 лютого Рябчук відмовився від усіх свідчень, мовляв, давав їх під психологічним тиском. Також відмовився від послуг наданого державою адвоката.

Зараз ви читаєте новину «"Дідівщина" була: повідомили перші висновки розслідування стрілянини на Південмаші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі