понеділок, 22 жовтня 2012 10:13

Французьку журналістку ледь не зґвалтували у прямому ефірі озвірілі єгиптяни

Французьку журналістку ледь не зґвалтували у прямому ефірі озвірілі єгиптяни
Фото: скріншот з Youtube

У Єгипті французька журналістка, яка вела репортаж з чергової демонстрації на площі Тахрір, ледве не стала жертвою згвалтування в прямому ефірі. Від натовпу "озвірілих" молодих єгиптян дівчину ледве відбив її колега: оператор зміг схопити дівчину і сховатися в найближчому кафе.

Соня Дріді ввечері в суботу вийшла на площу Тахрір, щоб на тлі натовпу маніфестантів розповісти французам про події в Каїрі, повідомляє "France 24" - телеканал, для якого журналістка робила репортаж.

Колега Дріді зняв момент, коли у дівчини один з демонстрантів забрав мікрофон, а інші оточили її і почали витісняти з кадру. Далі камера зняла тільки запеклі обличчя демонстрантів, які тягнули руки до відтісненої дівчині.

На відео видно, що дівчина не розуміла, чому маніфестанти раптом забрали у неї мікрофон і зімкнулися навколо неї тісним кільцем.

"Поруч зі мною була моя команда, я й не думала, що мені загрожує якась небезпека", - цитує Дріді "France 24".

"В основному це були молоді чоловіки, але не тільки. Вони почали мене чіпати, і я вирішила триматися за свого колегу, який спробував захистити мене", - розповіла журналістка.

За словами дівчини, від згвалтування її врятував оператор Ашраф Халіл, а також міцний пояс - нападники так і не змогли зірвати одяг з дівчини.

Рятуючись від натовпу чоловіків, журналістка та оператор сховалися в найближчому кафе. Господарі закладу зрозуміли, що втікачам потрібна допомога: вони замкнули двері та зашторені вікна, але кілька десятків переслідувачів продовжували стукати та вимагати, щоб їм відчинили.

Через 20 хвилин Соня Дріді та Ашраф Халіл змогли під прикриттям вийти з кафе і сісти в таксі, але навіть тут переслідувачі не залишили їх у спокої і деякий час гналися за машиною.

Дріді вже звернулася в поліцію із заявою з приводу спроби згвалтування. У своєму Twitter дівчина пише, що вона в порядку.

"Ми втратили наші сумки в цьому "бою". На щастя, мою знайшов хоробрий єгипетський хлопчик кілька годин потому. Він узяв її з рук цих бандитів", - розповідає журналістка в Twitter.

У мікроблозі дівчина дякує своєму колезі, який врятував її від чоловіків, "що дали волю рукам". Ашраф Халіл у своєму Twitter називає чоловіків дикими та озвірілими і зізнається, що стати об'єктом їх переслідування було по-справжньому страшно.

Маніфестація, про яку повинна була розповісти глядачам Соня Дріді, була організована супротивниками нового президента Єгипту Мухаммеда Мурсі. На площу Тахрір вийшли прихильники ліберально-демократичних партій, які виступають за створення в Єгипті світської держави, зазначає "Российская газета".

Зараз ви читаєте новину «Французьку журналістку ледь не зґвалтували у прямому ефірі озвірілі єгиптяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі