пʼятниця, 09 вересня 2022 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров назвав кількість партизанів у Мелітополі

Федоров назвав кількість партизанів у Мелітополі
Федоров розповів, скільки людей налічують сили супротиву в Мелітополі. Фото: Mltpl

У тимчасово захопленому Мелітополі сили супротиву налічують десятки тисяч мешканців.

Вони ризикують життями, але активно працюють на звільнення від окупантів. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров під час брифінгу 9 вересня, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гімн РФ на кожній перерві – що відбувається в окупованих школах Мелітополя

"Наші сили супротиву й партизани активно працюють. Це десятки тисяч мешканців, а активного супротиву – сотні містян, які готові ризикувати своїм життям. Позавчора вночі було декілька досягнень – наші партизани підірвали штаб "Единой России", де якраз готувалися до псевдореферендуму. А також знищили одну зі шкіл, де розміщувалася Росгвардія", – розповів Федоров.

Також сили супротиву чітко відпрацювали по пособниках російської влади.

"Одна з фігур – колишня квартальна, яка була звільнена ще 2020 року. Вона допомагала з організацією "референдуму". Однак сили супротиву допомогли їй ухвалити рішення. Вона сказала, що більше участі не бере", – додав Федоров.

Мер додав, що людині, яка назвала себе керівником водоканалу, партизани зруйнували будинок, щоб відбити бажання працювати на окупанта.

У четвер, 8 вересня, у тимчасово окупованому Мелітополі партизани підірвали будинок колаборанта й псевдокерівника КП "Водоканал" Юрія Онищука.

Вибух стався близько 6:00. Про це повідомив мер Іван Федоров у Telegram.

Зі слів мера, Онищук розгромив і розікрав приміщення ЖЕКів під час передавання майна до КП "Житломасив" 2016-го. Заборгував працівникам понад 2 млн грн зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Федоров назвав кількість партизанів у Мелітополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі