вівторок, 01 березня 2022 04:20

Евакуація з обстріляних районів може бути небезпечною - Кислиця в ООН

Евакуація з обстріляних районів може бути небезпечною - Кислиця в ООН
Росії не можна довіряти - Кислиця. Фото: kyiinfo.com.ua

Запевнення Росії про евакуацію цивільного населення з найнебезпечніших районів атакованої України можуть виявитися черговою брехнею, а автобуси з людьми перетворитися на легку мішень.

Таку думку озвучив членам Ради Безпеки ООН постійний представник України Сергій Кислиця, пише Укрінформ.

"Існує багато термінових завдань. Зокрема, узгодити гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення із найнебезпечніших районів", - зауважив Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волновасі під обстріл "Градів" потрапив евакуаційний транспорт

Однак вважає, що довіряти РФ неможна.

"Не можна вірити запевненням Росії про безпеку. Слова Росії часто, якщо не завжди, не відповідають її діям", попередив він.

Він нагадав, що російські політики й дипломати навіть в ООН стверджували, що не буде вторгнення, не буде нападу на Україну.

"Тому такі (гуманітарні – ред.) коридори можуть стати легкою мішенню для російської армії", - наголосив український дипломат.

Він додав, що агресія РФ проти України – це не тільки криза у сфері безпеки, це ще й гуманітарна криза.

"Ця війна, розв'язана за свідомим вибором (Путіна – ред.), це не просто порушення міжнародного права, а й порушення усвідомлення світу", - наголосив Кислиця.

Він також закликав міжнародну спільноту фіксувати всі випадки порушення міжнародного права й міжнародного гуманітарного права в Україні.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Евакуація з обстріляних районів може бути небезпечною - Кислиця в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі