четвер, 01 грудня 2011 15:35

Екс-президента Тунісу засудили до 5 років за катування офіцерів

Екс-президента Тунісу засудили до 5 років за катування офіцерів

Військовий трибунал Тунісу засудив колишнього президента країни Зін аль-Абідіна бен Алі до п'яти років позбавлення волі за тортури над офіцерами туніської армії. Судова постанова може носити лише заочний характер, так як повалений колишній правитель досі ховається в Саудівській Аравії.

Під час судового процесу розглядалися факти застосування тортур над 17 офіцерами туніської армії з боку колишнього глави держави в 1991 році. Крім бен Алі, трибунал засудив ще вісім колишніх чиновників, п'ятьох заочно. Серед засуджених отримали по чотири роки в'язниці колишній глава МВС Абдалла Каллела і його помічник у справах безпеки Мохаммед Алі Ганзуі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туніс видав ордер на арешт вдови Ясіра Арафата

Надалі у справі бен Алі відбудуться кілька засідань трибуналу, в якому екс-президенту доведеться відповісти, зокрема, за масові розстріли демонстрантів, відмивання грошей, контрабанду художніх цінностей і казнокрадство.

Нагадаємо, Туніс на початку цього року став першою державою "арабської весни", де після масових заворушень змінилася влада. Після повалення режиму бен Алі заочно засуджували до кількох тюремних термінів, так що в разі затримання йому доведеться провести у в'язниці сумарно понад 50 років.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президента Тунісу засудили до 5 років за катування офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі