пʼятниця, 14 червня 2024 04:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Експрацівник Запорізької АЕС отримав 10 років в'язниці за співпрацю з окупантами

Експрацівник Запорізької АЕС отримав 10 років в'язниці за співпрацю з окупантами
Російські загарбники окупували Запорізьку АЕС. Фото: eastnews.ua

У Запоріжжі до 10 років ув'язнення засудили колишнього працівника Запорізької АЕС, який пішов на співпрацю з ворогом.

Чоловік схиляв працівників атомної станції до співпраці із загарбниками, а також забезпечував оформлення ліцензій на роботу захопленої ЗАЕС в енергосистемі країни-агресора. Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Співробітників ЗАЕС катують струмом, ґвалтують, ріжуть геніталії і знімають на відео" – що пише про нас світова преса

Обвинувачений працював на Запорізькій АЕС на керівній посаді. Після окупації Енергодара він залишився в окупованому місті та почав співпрацювати з ворогом.

Чоловік погодився на призначення першим заступником генерального директора так званого "АО "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" - директора "Обособленного подразделения "Запорожская АЭС", заснованого на матеріальній базі та потужностях Запорізької АЕС.

Рішенням суду колишнього співробітника Запорізької АЕС засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємствах та установах строком на 12 років.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти залякують скороченнями працівників захопленої Запорізької АЕС.

Від них вимагають підписати трудові договори з Росатомом.

Зараз ви читаєте новину «Експрацівник Запорізької АЕС отримав 10 років в'язниці за співпрацю з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі