пʼятниця, 10 листопада 2023 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Джерела в ГУР підтвердили знищення російських десантних катерів у Криму

Джерела в ГУР підтвердили знищення російських десантних катерів у Криму
У тимчасово окупованому Криму був приліт по російських катерах у Чорноморському. Фото: glavcom.ua

У тимчасово окупованому Криму вночі проти 10 листопада уражено два російські десантні катери.

"Бавовна" сталася у селищі Чорноморське. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Офіційно в ГУР поки не повідомляють деталей. Відомо, що в селищі Чорноморське у тимчасово окупованому Криму уражені два російські десантні швидкісні катери проекту 11770.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму мобілізовані росіяни на смерть забили свого полковника - ГУР

Втрати особового складу серед росіян ще уточнюється. Видання зазначає, що операцію провело ГУР.

Відомо, що десантні катери проекту 11770 (класу "Серна") - це серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні. Вони призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової техніки загальною масою до 45 тонн. Катери також використовують передові підрозділи десанту із озброєнням (92 особи) з високою швидкістю - 30 вузлів, що перевищує показники інших катерів аналогічного типу. Належать вони до кораблів четвертого рангу.

У тимчасово окупованому Криму в ніч на 10 листопада прогриміла серія вибухів. Зокрема, їх чули у Феодосії неподалік від нафтобази.

У мережі також писали про вибухи у Чорноморську. Там, за словами місцевих мешканців, було "чотири-п'ять прильотів, ймовірно, по прикордонній заставі".

Зараз ви читаєте новину «Джерела в ГУР підтвердили знищення російських десантних катерів у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі