четвер, 20 березня 2014 14:24

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Двох зниклих у Криму операторів не відпустили і досі не знайшли

Двох зниклих у Криму операторів не відпустили і досі не знайшли
Фото: obozrevatel.com

Серед сімох звільнених кримських заручників досі нема двох операторів "Вавілон'13" Ярослава Пілунського та Юрія Грузина. Вони зникли в неділю в Сімферополі по обіді.

"Ярослава і Юрія досі не знайшли. Вони до Криму поїхали навіть не як журналісти, а просто як оператори знімати фільм про події в Криму. Доти вони працювали на Майдані і знімали революцію", - зазначив Gazeta.ua координатор пошуків Сергій Саломатін.

Відомо, що машину Пілунського, Mitsubishi Pajero з номерними знаками АА 7132 IH, викрали вночі з гаража СТО. Де вона зараз також невідомо.

Ярослав Пілунський родом з Криму, із Сімферополя. Жив у Севастополі. Вчився в кораблебудівному інституті, а пізніше вступив до Київського державного університету театру, кіно і телебачення на спеціальність оператора. Активно працює з режисером Аланом Бадоєвим. Був оператором-постановником фільмів "Angelove" і "Мадемуазель Живаго". Брав участь у створенні фільму "Вій", "робив" безліч телепроектів, телепрограм і документальних фільмів. Юрій Грузинів - росіянин, живе в Києві.

Решту сім звільнених активістів наразі їдуть до Києва. Вже стало відомо, що утримували їх в підвалі республіканського військкомату в Сімферополі.

"У Юри Шевченко прострілені ноги. Слава Богу, повернулись живими. Перше бажання помитися", - написав на своєму Фейсбук викрадений Олексій Гриценко.

 

Зараз ви читаєте новину «Двох зниклих у Криму операторів не відпустили і досі не знайшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі