пʼятниця, 15 липня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомагають РФ вивозити награбоване зерно: капітанам-мародерам оголосили підозру

Допомагають РФ вивозити награбоване зерно: капітанам-мародерам оголосили підозру
Двом капітанам суден оголосили підозру в незаконному вивезенні з Криму награбованого Росією українського зерна. Фото: pixabay.com

Двом капітанам суден оголосили підозру в незаконному вивезенні з Криму награбованого Росією українського зерна.

Слідство встановило, що капітани суден "Матрос Позинич" і "Михаил Ненашев" під прапорами держави-загарбниці систематично в'їжджають і виїжджають із закритого Севастопольського морського торговельного порту. Про це повідомив Офіс генерального прокурора 15 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріупольці підпалили завод, щоб росіяни не вкрали зерно

"Підозрювані забезпечують завантаження суден зерном, яким представники держави-агресорки незаконно заволоділи на окупованих територіях України, та перевозять його до третіх країн", – зазначила пресслужби.

Капітани-мародери вимикали автоматичну ідентифікаційну систему AIS і вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден ніби в порти Російської Федерації. А насправді – відвозили награбоване українське зерно в морські порти окупованого Криму.

13 липня в Туреччині завершилися переговори України, Туреччини, ООН та Росії щодо розблокування українських портів та експорту зерна на міжнародний ринок. ООН очікує на позитивні заяви за підсумками переговорів у Стамбулі про експорт продовольства з України, заявив заступник представника генсека ООН Фархан Хак.

Російська Федерація продовжує блокувати зерно, чим провокує продовольчу кризу в усьому світі.

Це перша чотирьохстороння зустріч, яка стосується того, щоб змусити Росію розблокувати українські порти.

Зараз ви читаєте новину «Допомагають РФ вивозити награбоване зерно: капітанам-мародерам оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі