понеділок, 09 серпня 2021 15:40

До вибухів на військових складах в Україні причетна РФ - Bellingcat

До вибухів на військових складах в Україні причетна РФ - Bellingcat
До вибухів на складах боєприпасів в Україні причетні співробітники Головного розвідувального управління РФ. Фото: Радіо Свобода

До вибухів на складах боєприпасів в Україні причетні працівники головного розвідувального управління РФ.

Таку думку не відкидають журналісти-розслідувачі видання Bellingcat.

"Це одне з розслідувань, які впродовж місяця-двох зможемо завершити. Поки є серйозна підозра, але остаточно це ще не можна довести. У нас є достатньо доказів для опублікування", – сказав керівник відділу розслідувачів Bellingac Христо Грозєв в ефірі "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські диверсанти скоїли вибухи в Болгарії

За вибухами в Україні стоїть та ж група ГРУ, що й за вибухами на складах боєприпасів у Чехії та Болгарії, вважають у Bellingcat.

Упродовж п'яти років із 2014-го до 2019-го в Україні п'ять разів вибухали склади: у Кривому Розі, Сватовому, Ічні, Калинівці й Балаклеї.

Вибухи на складі озброєнь у Врбетіце сталися 16 жовтня і 3 грудня 2014-го. Унаслідок першого загинули двоє людей. Цьогоріч у квітні чеське керівництво звинуватило в підриві складів Росію. Прага вислала 18 працівників посольства РФ. Підозрює їх у роботі на спецслужби. Росія причетність до вибухів заперечує.

Зараз ви читаєте новину «До вибухів на військових складах в Україні причетна РФ - Bellingcat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі