середа, 21 листопада 2012 09:26

Дизентерія масово кладе на лікарняні ліжка мешканців Одещини

Дизентерія масово кладе на лікарняні ліжка мешканців Одещини
У школі довелося оголосити канікули. Фото: ukrday.com

Із дизентерією злягли майже сорок жителів Любашівського району, на Одещині, а двадцять дев'ять хворих довелося шпиталізувати в інфекційну лікарню, повідомляє ТСН.

Учні гімназії стали першими пацієнтами інфекційної лікарні під час спалаху дизентерії. Усі потрапили сюди з болями в животі, нудотою та розладами шлунка.

"Є діти, які вже вилікувалися до того, як я сюди потрапила, а є діти, які потрапили разом зі мною і пізніше мене", - розповідає вчителька Любашівської гімназії Ольга Сушко.

У школі довелося оголосити канікули. Дирекція гімназії підозрює, що підхопити дизентерію діти могли з маслом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти здоров'я в сезон епідемій?

"Ми завжди беремо масло по 10 кілограм. Був останній день занять і нам привезли не 10, а 2 чи 3 кілограми. Воно було не фасоване в ящику, як ми одержуємо, а просто в целофані", - повідомляє директор навчального закладу Аркадій Горбатюк

Щоб не допустити епідемії дизентерії, а надто закриття району на інфекційний карантин, лікарі розпочали масштабну перевірку всіх, хто міг контактувати із хворими.

Востаннє пацієнт із симптомами дизентерії до медиків звертався напередодні. Тож, лікарі вважають, що зупинити поширення інфекції їм вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Дизентерія масово кладе на лікарняні ліжка мешканців Одещини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі