субота, 20 серпня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після вибухів у Криму – CNN

Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після вибухів у Криму – CNN
Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після вибухів у Криму. Фото: Izvestia

Вибухи на аеродромі "Саки" в тимчасово окупованому Криму позбавили Чорноморський флот Росії понад половини літаків морської авіації.

Внаслідок цього флот окупантів перейшов в оборонну позицію, повідомляє СNN із посиланням на західних офіційних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" РФ втратила понад половину літаків морської авіації – розвідка США

Згідно з опублікованими даними, до складу морської авіації флоту, 34-го морського штурмового авіаційного полку, входять дві ескадрильї загальною чисельністю до двох десятків бойових літаків (включаючи літаки Су-24М і Су-30СМ).

"Попередньо, щонайменше сім, а може, й і 10 літаків були пошкоджені або знищені під час цієї атаки", – йдеться у повідомленні.

Водночас окупанти відчувають проблеми з поповненням запасів військ на півдні Херсонської області.

За оцінками Заходу, до "кількох тисяч" додаткових російських військ були перекинуті на південь у межах підготовки до можливого українського наступу.

"Українські сили, ймовірно, мають можливість діяти в тилу Росії. Подальші атаки на півдні матимуть стратегічний вплив на хід війни, все залежатиме від того, чи зможе Україна підтримувати такий рівень активності", – наголосили західні посадовці.

Уранці 20 серпня в тимчасово окупованому Севастополі загорівся штаб Чорноморського флоту Росії. "Збили БПЛА прямо над штабом флоту. Впав на покрівлю і спалахнув. Серйозних руйнувань немає", – повідомив так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв.

16 серпня вибухи пролунали в селищі Азовське біля Джанкоя в окупованому Криму. Там розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Також вибухи пролунали на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське. На авіабазі були літаки Су-24М і Су-25СМ.

Минулого тижня вибухи сталися біля селища Новофедорівка в Криму. Там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії. До складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 і бомбардувальники Су-24 М.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після вибухів у Криму – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі