пʼятниця, 19 серпня 2022 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" РФ втратила понад половину літаків морської авіації – розвідка США

Внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" РФ втратила понад половину літаків морської авіації – розвідка США
Вибухи на аеродромі "Саки" в тимчасово окупованому Криму позбавили Чорноморський флот Росії більше половини літаків морської авіації. Фото: Maxar

Вибухи на аеродромі "Саки" в тимчасово окупованому Криму позбавили Чорноморський флот Росії понад половини літаків морської авіації.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на брифінг неназваного представника західної розвідки. Він також повідомив, що Чорноморський флот країни-агресорки зараз зайняв "оборонну позицію" і намагається не потрапляти на лінію вогню, а довіра до "гордого флоту з тривалою історією" підірвана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бавовна" близько: що відомо про Кримський міст і чому він важливий для РФ

"Реальна історія про Чорноморський флот. Вони втратили свій флагман "Москва", втратили Зміїний острів, половину своєї морської авіації, а їхній військовий штаб зазнав удару", – наводить цитату чиновника з того ж брифінгу Журналістка ITV Емма Берроуз у Twitter.

Він також заявив, що українські атаки в тилу Росії мають "значний психологічний вплив на російське керівництво".

"Україна зараз послідовно досягає "кінетичного ефекту" глибоко в тилу російських окупантів, чим істотно впливає на ворожу логістику", – заявив він.

Інститут вивчення війни (ISW) назвав п'ять можливих причин вибухів в окупованому Криму, які відбулися ввечері 18 серпня. Російські джерела повідомили про серію неідентифікованих і непідтверджених вибухів.

Можливі причини від аналітиків Інституту: атака ЗСУ; дії української розвідки; погане поводження росіян зі своєю технікою; успішні дії російського ППО; розхитані нерви російських окупантів. Вони, імовірно, готуються до атак у районах, що раніше вважалися недосяжними для української армії.

Зараз ви читаєте новину «Внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" РФ втратила понад половину літаків морської авіації – розвідка США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі