четвер, 03 листопада 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи вступить Білорусь у війну РФ проти України ‒ оцінка експертів ISW

Чи вступить Білорусь у війну РФ проти України ‒ оцінка експертів ISW
Аналітики ISW оцінили ймовірність вступу Білорусі у війну Росії проти України. Фото: glavcom.ua

Російські та білоруські офіційні особи продовжують підтримувати давню інформаційну операцію про те, що Білорусь може вступити у війну в Україні.

Але такий розвиток подій залишається малоймовірним, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія просить бронетехніку в Білорусі ‒ британська розвідка

Експерти звертають увагу на заяви міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна. Він 2 листопада повідомив, що Росія та Білорусь провели щорічне засідання об'єднаної колегії міноборони. Метою заявили зміцнення "спільного військового потенціалу" союзної держави Росії та Білорусі для протидії "викликам та загрозам військового характеру" з боку НАТО.

"Заява Хреніна, ймовірно, покликана продемонструвати лояльність Білорусі до Росії та представити Заходу образ білорусько-російської військової єдності. Як раніше оцінював ISW, вступ Білорусі у війну залишається малоймовірним через безліч внутрішніх наслідків, які такі дії матимуть для режиму президента Олександра Лукашенка. А також через обмежені військові можливості Білорусі", ‒ йдеться у звіті ISW.

Збройні сили України укріплюють свої позиції навколо Києва. Триває нарощення рубежів оборони столиці, повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ 2 листопада. Зазначається, що військові продовжують вдосконалювати системи інженерного обладнання та зводити фортифікаційні споруди.

Росія та Білорусь розпочали підготовку до проведення спільного оперативного військового навчання "Щит Союзу-2023". Про це на спільному засіданні колегій міноборони Білорусі та Російської Федерації сказав міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Зараз ви читаєте новину «Чи вступить Білорусь у війну РФ проти України ‒ оцінка експертів ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі