неділя, 24 липня 2022 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можуть росіяни захопити Нікополь – військовий експерт

Чи можуть росіяни захопити Нікополь – військовий експерт
У РФ немає ресурсу для захоплення Нікополя. Фото: ДСНС

Останнього тижня російські окупанти почали активно обстрілювати Нікополь Дніпропетровської області.

Але для захоплення в них немає ресурсу, вважає військовий експерт Олександр Коваленко. Про це він розповів в етері національного марафону.

"Мета обстрілу Нікополя одна – це терор. Терор цивільного населення, тиск на Збройні сили України морально-психологічний та тиск на владу України. Це те саме, що вони роблять в Миколаєві, Харкові та інших містах, які перебувають у зоні ураження їхньої ствольної та реактивної артилерії", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні спіть у коридорах: у Нікополі забили тривогу й готуються до ударів росіян

Проте окупанти можуть використати диверсійно-розвідувальні групи.

"Вони можуть використати ресурс деяких диверсійних груп, але масштабного форсування вони не зможуть зробити, тому що є лінії оборони, ЗСУ, які там закріплені та мають вигідніші оборонні позиції. Саме тому це вже неможливо зробити фактично. Тому це виключно терор на сьогодні", – запевнив Коваленко.

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по житлових масивах Нікополя. Два обстріли з реактивної системи залпового вогню "Град", майже 100 снарядів. Загинула 60-річна жінка. За останній тиждень по цьому місту було випущено понад 250 реактивних снарядів.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть росіяни захопити Нікополь – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі