субота, 05 листопада 2022 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи допоможе Росії мобілізація й осінній призов ‒ аналіз британської розвідки

Чи допоможе Росії мобілізація й осінній призов ‒ аналіз британської розвідки
У Росії триває мобілізація та осінній призов. Фото: slovoidilo.ua

Російському командуванню дедалі важче стає забезпечувати військову підготовку під час поточної мобілізації. А попереду ще й щорічний осінній призов.

Розпочався призов в РФ 1 листопада. Зазвичай він передбачає залучення додаткових 120 тис. військовослужбовців. Про це йдеться в інформації міноборони Великої Британії.

Щойно мобілізовані військовозобов'язані, швидше за все, мають мінімальну підготовку або не мають її взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про нову загрозу з боку Білорусі

"Досвідчених офіцерів і інструкторів направили воювати в Україну. Деякі з них, імовірно, загинули під час конфлікту. Російські війська проводять навчання в Білорусі через брак навчального персоналу, боєприпасів і обладнання в Росії", ‒ констатує британська розвідка.

Відтак, розгортання сил з невеликою підготовкою або без неї забезпечить невеликий додатковий наступальний бойовий потенціал росіян.

Попри заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна, так звана часткова мобілізація в РФ не створила можливостей для досягнення його цілей в Україні. Російський диктатор, імовірно, створює умови для продовження прихованої мобілізації, вважають американські аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав закон, який дозволяє мобілізацію з незакритою судимістю. Путін дозволив мобілізувати росіян з незнятою чи непогашеною судимістю за деякі тяжкі злочини.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе Росії мобілізація й осінній призов ‒ аналіз британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі