середа, 03 серпня 2011 11:56

Спецтема: Бійня у Норвегії

Через Брейвіка в Норвегії зникла гра Call of Duty

Через Брейвіка в Норвегії зникла гра Call of Duty

Популярні в усьому світі відеоігри World of Warcraft і Call of Duty - Modern Warfare вилучені з продажу в Норвегії після подвійного теракту 22 липня, повідомляє у вівторок агентство Франс Прес.

Жертвами вибуху в урядовому кварталі Осло і кривавої бійні в молодіжному таборі на острові Утойя стали 77 осіб. За даними слідства, обидві атаки зробив 32-річний норвежець Андерс Берінг Брейвік, він відкрито заявив про свої націоналістичні погляди. Напередодні терактів Брейвік опублікував в інтернеті 1500-сторінковий маніфест, в якому написав, що любить грати в комп'ютерні ігри, зокрема, в гру Worlds of Warcraft і Call of Duty - Modern Warfare, і саме за їх допомогою він готувався до своїх злочинів.

Як повідомив агентству один з керівників найбільшої мережі магазинів в Норвегії Coop Norge Гейр Інге Стокке (Geir Inge Stokke), практично відразу після терактів керівництво мережі віддало розпорядження "негайно вилучити з продажу" різні версії відеоігор World of Warcraft і Call of Duty.

За словами представників Coop Norge, дане рішення було ухвалене "з поваги" до близьких загиблих в результаті терактів.

Перше засідання у справі Брейвіка відбулося 25 липня в Осло. Обвинувачений визнав факт вчинення атак, заявивши при цьому, що його головною метою було "спасіння світу". Брейвіку було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, термін якого продовжено на вісім тижнів.

Йому заборонені зустрічі з близькими, а також будь-яке листування.

Зараз ви читаєте новину «Через Брейвіка в Норвегії зникла гра Call of Duty». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі