вівторок, 09 травня 2023 16:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Череватий сказав, як вплинув обстріл Бахмута фосфорними бомбами на позиції ЗСУ

Череватий сказав, як вплинув обстріл Бахмута фосфорними бомбами на позиції ЗСУ
У п'ятницю, 5 травня, російські військові скинули на Бахмут Донецької області заборонені фосфорні та запальні боєприпаси. Фото: скріншот з відео

Застосування російськими військами заборонених фосфорних бомб у Бахмуті не змінило стратегічного положення ні українських сил, ні ворога.

Наші захисники продовжують утримувати оборону. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій: де атакують окупанти

"Ворог протягом всієї війни порушив усі можливі та неможливі правила ведення війни, у тому числі й в застосуванні зброї – від протипіхотних мін до фосфорних боєприпасів", – зазначив Череватий.

За його словами, це дуже ускладнювало оборону, але ще раз підкреслило неймовірну мужність, героїзм і стійкість українських воїнів.

"Попри підлість ворога у веденні бойових дій, наші воїни вистояли. І це не змінило стратегічного положення ні наших сил, ні ворога. Наші позиції залишаються, ми стоїмо", – заявив Череватий.

Упродовж доби у місті Бахмут Донецької області Сили оборони України знищили 166 окупантів, ще 206 – поранені.

Ворог і надалі ставить за мету захоплення міста Бахмут. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Також він додав, що підбито ворожий танк Т-72, бойову машину піхоти, легкий броньований тягач, безпілотний апарат "Орлан-10" та шість польових складів з боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Череватий сказав, як вплинув обстріл Бахмута фосфорними бомбами на позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі