субота, 12 листопада 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Частини людських тіл закопують в коробках ‒ у Маріуполі росте кількість масових поховань

Частини людських тіл закопують в коробках ‒ у Маріуполі росте кількість масових поховань
На кладовищі біля тимчасово захопленого росіянами Маріуполя кількість поховань росте з кожним днем. Фото: скріншот

На кладовищі біля тимчасово захопленого росіянами Маріуполя з'явився новий сектор масових поховань.

Кількість захоронень зростає щодня. Роботи з облаштування нових братських могил не зупиняються. Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він називає основні причини збільшення кількості поховань. Зокрема, це зростання природної смертності через життя в холодних будинках та параліч медичної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Маріуполем виявили базу російських "мобіків" – радник мера

"Людей не просто не лікують, в більшості просто ігнорують сам факт масового захворювання. Лікувати немає кому та немає чим. По-друге, це результати агресивної роботи з демонтажу будинків. Знову майже щодня є нові знахідки під завалами. Намагаються проводити ексгумацію без зайвої уваги ззовні, потайки, просто ховаючи людей в братські могили, іноді навіть без табличок", ‒ зазначив Андрющенко.

Людей, за його словами, ховають просто в траншеях, іноді не закриваючи труни. Часто ховають у коробках частини людських тіл.

"Уже навіть не на всі могили встановлюють таблички, просто зариваючи як є. Кладовище зростає на очах. Робота з облаштування нових траншей смерті не зупиняється ні на день. Страшно уявити реальні цифри втрат цивільного населення Маріуполя через російську окупацію", ‒ пише Андрющенко.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі після відступу загарбників із Херсона різко збільшилась кількість російських військових. Вони розквартировуються у порожніх будинках та в помешканнях місцевих жителів.

Росіяни розпочали мінування передмість тимчасово окупованого Маріуполя на Донеччині. Усе вказує на прискорене та посилене укріплення міста, заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «Частини людських тіл закопують в коробках ‒ у Маріуполі росте кількість масових поховань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі