середа, 06 квітня 2022 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Буча і "зрив" переговорів - зібрали найпоширеніші фейки пропаганди РФ

Буча і "зрив" переговорів - зібрали найпоширеніші фейки пропаганди РФ
Кремлівська пропаганда продовжує тиражувати фейки про війну в Україні. Фото: https://t.me/CenterCounteringDisinformation

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів", що ворог продукував 5 квітня.

Її відомство оприлюднило в Тelegram.

Фейк №1

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров у коментарі щодо ситуації в Україні заявив: "Причина відверто брехливої провокації у місті Буча полягає у спробі зірвати російсько-українські переговори".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров заговорив про підписання угоди з Україною

Фейк №2

Представники військового та політичного керівництва РФ, зокрема речник президента країни Дмитро Пєсков, не виключають "появи нових фейків, аналогічних зйомкам у Бучі, і Росія наполегливо говоритиме про те, що є правда, а що - вигадка".

Фейк №3

У вечірньому зведенні міноборони РФ заявило, що "націоналістичні батальйони інтенсивно обстрілюють ділянку гуманітарного коридору, дотичну до Маріуполя, чим зривають евакуацію мирних жителів та іноземців з міста".

Росіяни намагаються відвернути увагу внутрішньої та міжнародної аудиторії від результатів звірств у Бучі на Київщині. Для цього вони готують масштабну провокацію в Маріуполі. Окупанти хочуть зібрати тіла ними ж вбитих маріупольців в одному місці. Їх планують видати за жертв, які постраждали нібито в результаті атак українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Буча і "зрив" переговорів - зібрали найпоширеніші фейки пропаганди РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі