пʼятниця, 15 вересня 2023 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка повідомила про втрати Росії внаслідок удару по Севастополю

Попри те, що міністерство оборони РФ применшує пошкодження кораблів внаслідок ракетного удару по Севастополю вранці 13 вересня, дані з відкритих джерел свідчать про суттєві втрати росіян.

Так, великий десантний корабель "Мінськ" майже напевно був функціонально зруйнований. А підводний човен "Ростов", ймовірно, зазнав катастрофічних пошкоджень. Про це у новому огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Вранці 13 вересня українські війська завдали удару по заводу у тимчасово окупованому Севастополю
Вранці 13 вересня українські війська завдали удару по заводу у тимчасово окупованому Севастополю

За оцінками британської розвідки, спроба повернути підводний човен до експлуатації, ймовірно, займе багато років і коштуватиме сотні мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО

"Існує реальна ймовірність того, що складне завдання вилучення уламків із сухих доків виведе їх з експлуатації на багато місяців. Це поставить Чорноморський флот РФ перед серйозною проблемою щодо підтримки технічного обслуговування флоту", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що "Ростов" був одним із чотирьох підводних човнів Чорноморського флоту РФ, здатних стріляти крилатими ракетами.

"Вони відіграли важливу роль у завданні ударів по Україні та поширенні російської влади через Чорне море та Східне Середземномор'я", ‒ йдеться у повідомленні.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі пошкоджено великий десантний корабель окупантів "Мінськ" та уражено підводний човен "Ростов-на-Дону". Пошкоджено також обладнання судноремонтного заводу.

У соціальних мережах з'явилося відео з російським десантним кораблем "Мінськ" у бухті тимчасово окупованого Севастополя. На кадрах видно прогнуте судно у чорній сажі. Помітно значні пошкодження на палубі і сліди від пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка повідомила про втрати Росії внаслідок удару по Севастополю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі