понеділок, 15 серпня 2011 10:42

Спецтема: Бійня у Норвегії

Брейвік 8 годин показував, як він розстрілював людей

Брейвік 8 годин показував, як він розстрілював людей

Норвезький терорист Андерс Брейвік протягом восьми годин водив слідчих островом. Він не виявив жодних ознак каяття чи жалю з приводу того, що зробив, заявив один із прокурорів. За його словами, Брейвіка допитували вже в загальній складності 50 годин і весь цей час він був спокійний.

Прокурор на прес-конференції після слідчого експерименту розповів, що в поліцію надійшло декілька дзвінків від Брейвіка під час бійні, але відмовився уточнювати, як правоохоронні органи на них відреагували. Норвезька газета Aftenposten припускає, що він дзвонив, щоб здатися, і просив поліцейських передзвонити йому, чого ті так і не зробили.

Брейвік визнає свою провину у вбивстві людей, але відмовляє сприймати це як кримінальний злочин. Він наполягає, що таким чином робив політичну заяву. За його словами, вбивство було необхідно, щоб врятувати Норвегію і всю Європу від мусульман і покарати політиків, що заохочують мультикультуралізм.

Весь хід слідчого експерименту був записаний на відео. Пізніше воно буде долучено до справи. Норвезька газета VG опублікувала знімки з реконструкції вбивства, на яких видно, як Брейвік демонструє постріли по підлітках, які кинулися рятуватися уплав.

Зараз ви читаєте новину «Брейвік 8 годин показував, як він розстрілював людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі