неділя, 17 грудня 2023 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на лівобережжі Херсонщини: Гуменюк розповіла про ситуацію

Бої на лівобережжі Херсонщини: Гуменюк розповіла про ситуацію
Речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла про бої на Херсонщині. Фото: tsn.ua

Речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, чи дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини допомагають відсувати мінометні розрахунки РФ, щоб вони не загрожували жителям правобережжя.

За її словами, робота українських військових на лівобережжі Херсонської області є складною, але вона просувається. Про це Гуменюк сказала в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW повідомили про бої на лівобережжі Херсонщини

"Це - потужна комплексна робота. Це і аеророзвідка, і контрбатарейна боротьба, і робота підрозділів безпосередньо на лівому березі. Дійсно, вона спрямована саме на те, щоб полегшити життя місцевих мешканців, щоб зменшити кількість обстрілів. Знаємо, що вони знаходяться на лівобережжі вже давно, мали змогу зосередити там надзвичайно велику кількість і особового складу, і техніки. Саме тому робота непроста, але вона просувається", - зазначила Гуменюк.

За її словами, робота українських військових на Херсонщині досить регулярна, потужна і нищівна для російських ресурсів.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника. Про це вранці 17 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Бої на лівобережжі Херсонщини: Гуменюк розповіла про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі