понеділок, 07 липня 2014 08:57

Бойовики пограбували будинки Штепи і Азарова, а у Гіркіна вимагають гроші

Бойовики пограбували будинки Штепи і Азарова, а у Гіркіна вимагають гроші
Фото: ua.112.ua

Серед угруповань терористів почався "розкол" через те, що бойовики-найманці, відступаючи, забирають лише награбоване і кидають озброєння та поранених.

Про це повідомив військовий кореспондент видання "Народна армія" ЗСУ Костянтин Машовець, цитуючи слова одного із так званих ополченців зі Слов'янська.

За словами "ополченця", бойовики залишали Слов'янськ поспіхом.

"Довелося залишити майже всі боєприпаси, укріплення, кинули всі ПТРК, майже всі ПЗРК, 8 зенітних установок із 12, майже всі боєприпаси до стрілецької зброї, всі ящики з гранатами. Залишили навіть склад із сухпайками і мало того - 4 "газельки" з новими броніками, тепловізори, коліматори, аптечки, лазерні далекоміри, біноклі нічні, - все дісталося українським силовикам", - зазначив "ополченець".

Він також додав, що замість евакуації поранених і боєприпасів, ватажки вивезли награбоване у Слов'янську майно.

"Навантажили 3 рефрижератора з причепами барахла з дому Штепи і сина Азарова: картини, антикваріат і ще щось.
Ополченці незадоволені. У метушні, або спеціально, ватажки залишили "касу".

Тому "ополченці" дали Гіркину 5 днів, щоб знайти гроші на зарплату. Доки хлопці гроші не отримають, будуть сидіти й нікуди не лізтимуть", - сказав "ополченець".

Також бойовик розповів, що окрім групи Стрєлка в Донецьку близько 1200 бійців "Востока", РПА, "Оплоту" та інших.

"У всіх відносини дуже напружені. Стрєлку тут не раді. Скоро повинна підійти група Торез-Снігове: їх начебто сильно пошарпало і вони теж незадоволені, що Стрєлков втратив частину їхньої "броні". У Горлівці, де до ранку був Стрєлков, залишилося близько 300 ополченців, плюс 100 бійців Бєса. У вівторок буде великий "сход" польових командирів у Донецьку", - резюмував "ополченець".

У штабі АТО було вирішено припинити наступ через загрозу розстрілу заручників терористами.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики пограбували будинки Штепи і Азарова, а у Гіркіна вимагають гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі