субота, 12 травня 2018 17:08

Бойовики обстріляли Луганщину: загорілося 15 га лісу

Бойовики обстріляли Луганщину: загорілося 15 га лісу
У Сіверськодонецьку загорілись 15 га лісу. Фото - Facebook

Внаслідок обстрілів бойовиків під Сіверськодонецьком на Луганщині загорілося 15 гектарів лісу. Російсько-терористичні війська відкрили вогонь по лісосмузі лісового фонду Сєверодонецького лісгоспу, застосовуючи артилерійські системи 152 калібру. Розриви снарядів спричинили пожежу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр Об'єднаних сил з посиланням на Спільний центр контролю та координації.

"Бойовики збройних формувань РФ продовжують порушувати режим тиші, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями, по населених пунктах, - написали в повідомленні. - Так, 11 травня за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по лісосмузі лісового фонду Сіверськодонецького лісгоспу, що поблизу населеного пункту Борівське, противник вів з напрямку населеного пункту Кіровьке близько 23:00. Здійснили18 пострілів фугасно-осколочними снарядами".

Завдяки оперативному реагуванню фахівців ДСНС та за допомогою військових пожежу локалізовано. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Наслідки обстрілу задокументовано спостерігачами СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України, метою якої є звинувачення української сторони у неспроможності дотримуватися взятих на себе зобов'язань щодо дотримання режиму тиші", - зазначили у повідомленні.

Бойовики на Донбасі почали готуватися до наступу – стягують на передову техніку, яка брала участь у параді на 9 травня. Про це 11 травня повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли Луганщину: загорілося 15 га лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі