понеділок, 03 серпня 2015 13:10

Бої на Донбасі стають все більш запеклими. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 3 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 2 серпня
Ситуація на Донбасі. 1 серпня

Російсько-терористичні війська активізуються, обстрілюють мирні населені пункти, використовують артилерію.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua

"Перша неділя серпня в зоні АТО пройшла надзвичайно напружено. Крім значної кількості ворожих обстрілів позицій українських військ із важкого озброєння, зафіксовано 7 фактів ведення артилерійського та мінометного  вогню з боку окупантів саме по житлових кварталах українських міст і сіл на Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку найбільш складною залишається ситуація у Станично-Луганському районі. Бойовики провели 2 серії провокацій - рано-вранці та пізно ввечері. При цьом важке озброєння з боку противника не застосовувалося. Водночас з 22 години до опівночі бойовики вели вогонь по с. Супутник, Станиці Луганській, Валуйському.  Противник стріляв зі 152-мм гаубиць, які розташовані безпосередньо у місті Луганськ.

Поодинокі провокації із застосуванням стрілецької зброї і мінометів зафіксовані біля Щастя та с. Оріхове, що на Бахмутській трасі. Наші блокпости, розташовані біля с. Золоте, противник обстрілював протягом цілого дня, вогонь вівся з боку окупованого Первомайська.

Донецький напрямок. Надзвичайно складною залишається ситуація в районі Світлодарська. Учора вранці ворожий мінометний обстріл наших позицій тривав понад 3 години. Під вогонь також потрапили спостерігачі СЦКК, міни розірвалися за 100 метрів від їхнього пункту управління.

У трикутнику Логвинове-Калинівка-Комунна бойовики зосередили велику кількість важкої техніки і вже відкрито обстрілюють українські позиції.

У районі Горлівки учора було достатньо спокійно. Зафіксовано лише кілька провокацій на лінії зіткнення у північно-західних околицях окупованого міста. 

На західних околицях Донецька обстановка залишається незмінно найскладнішою. Бойові дії з епізодичним застосуванням танків та артилерії ведуться там у цілодобовому режимі. Під ворожим обстрілом опинилися житлові квартали Авдіївки та Водяного.

Слід відзначити, що активність бойовиків біля Мар'їнки дещо знизилась.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися на наших передових рубежах оборони між Волновахою та Тельмановим. На захід від автотраси Донецьк-Новоазовськ, на ділянці від Старобешевого до Тельманового, противник розгорнув великокаліберні гармати і активно їх застосовує. Зокрема, увечері бойовики провели серію мінометних обстрілів  українських позицій  біля трьох сіл у Волноваському районі. Також зафіксовано 3 потужних артилерійських обстріли с. Гранітне з боку бойовиків", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Донбасі стають все більш запеклими. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі