середа, 19 жовтня 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Блокують зв'язок та грабують музеї ‒ у Генштабі розповіли про поведінку окупантів

Блокують зв'язок та грабують музеї ‒ у Генштабі розповіли про поведінку окупантів
Загарбники блокують зв'язок, щоб приховати переміщення своєї техніки. Фото: armyinform.com.ua

Російські загарбники намагаються приховати переміщення своєї техніки та особового складу.

Для цього на тимчасово захоплених територіях вони блокують зв'язок та інтернет, повідомляє вранці 19 жовтня генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни також воюють з українською культурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Херсона: мер Мелітополя пояснив, чого хочуть окупанти

"Загарбники продовжують знищувати українську культурну спадщину на тимчасово окупованих територіях, грабують музеї, спалюють українську літературу та підручники, що надруковані українською мовою", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом самим окупантам не платять грошей. У Генштабі зазначають, що в РФ є суттєві проблеми з виплатами військовим, які беруть участь у бойових діях в Україні. Їм, зокрема, затримують виплати грошових надбавок за участь у бойових діях. Родичі загиблих також не можуть отримати обіцяну компенсацію.

Мобілізовані росіяни масово здаються в полон на Харківському та Луганському напрямках. Для українських військових це дещо неочікувано. Про це сказав військовослужбовець батальйону "Свобода" Нацгвардії України Ярослав Лисенко у ефірі "Апостроф TV".

Збройні сили України просуваються у Луганській області. Мобілізовані росіяни збільшують статистику мертвих окупантів. Їх направляють в атаку, аби виявити позиції ЗСУ. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Блокують зв'язок та грабують музеї ‒ у Генштабі розповіли про поведінку окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі