пʼятниця, 15 вересня 2023 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Блогер-мільйонник наводив російські ракети на Миколаїв

Блогер-мільйонник наводив російські ракети на Миколаїв
Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих "прильотів" на території міста. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території Росії.

Подоляка наводив російські ракети на Миколаїв, повідомила 15 вересня пресслужба СБУ.

"Раніше документували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб. Наразі встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ. Для наведення ворожої зброї на місто фігурант отримував розвіддані від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який наразі відбуває довічне ув'язнення за держзраду", – йдеться у повідомленні.

Одержані від посадовця відомості Подоляка переправляв своїм "кураторам" з російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогеру-мільйоннику оголосили підозру. Працює на Кремль

Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих "прильотів" на території міста.

"Також прокурор-зрадник "зливав" рашистам дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах. Комунікація між Подолякою та його інформатором відбувалась через Телеграм-канал у вигляді текстових повідомлень", – звітує відомство.

Слідчі додатково повідомили блогеру про підозру в держзраді.

Раніше співробітники СБУ вже повідомили йому про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Служба безпеки України у Києві повідомила про підозру столичному блогеру. Чоловік знімав для росЗМІ провокативні стрими з дискредитацією Збройних сил України. "

Сюжети" викладав на власній інтернет-платформі та в соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготування замовних ефірів і фейкових "новин". А провокативне відео спецслужби РФ взяли для "розгону" дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.

Зараз ви читаєте новину «Блогер-мільйонник наводив російські ракети на Миколаїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі