понеділок, 29 серпня 2022 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Блискучий шанс повертати території" – ЗСУ прорвали лінію оборони росіян під Херсоном

Українські бійці продовжують успішно контратакувати росіян і повертати свої території.

Так, Збройні сили України прорвали першу лінію оборони російських загарбників під Херсоном. Успіхами поділилися в оперативному угрупованні "Каховка" 29 серпня.

"109-й полк ДНР відійшов зі своїх позицій в Херсонській області. Російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відсторонив Шойгу від командування – британська розвідка

На кадрах можна побачити російського загарбника, який зізнається, що українські військові прорвали першу лінію оборони.

Інформацію, що прорвали першу лінію оборони росіян, підтвердив депутат Херсонської облради Сергій Хлань в Facebook.

"Географія знищення рашистів розширюється. Тільки за сьогоднішню ніч і першу половину дня прильоти від ЗСУ: Херсон, Антонівка, Олешки, Нова Каховка, Любимівка, Берислав. Чекаємо продовження результативної доби! Віримо в ЗСУ", – зазначив він.

Ситуація на тимчасово захопленій території Херсонщини "вкрай непроста", зазначають в угрупованні.

"Великі та жахливі HIMARS знищили майже всі великі мости (Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський). Залишилися лише пішохідні переходи. Російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території", – повідомили військові.

Автор: facebook.com/ouvKakhovka
  Українські бійці за допомогою HIMARS знищили майже всі великі мости під Херсоном
Українські бійці за допомогою HIMARS знищили майже всі великі мости під Херсоном

Російсько-українська війна протягом найближчих шести місяців може мати п'ять можливих сценаріїв. Війна триватиме принаймні рік. Зараз її інтенсивність зменшується. Про це повідомило британське видання The Guardian.

Ні Україна, ні Російська Федерація не готові припинити бойові дії, незважаючи на втрати, яких зазнали, розповів журналіст Ден Саббаг.

Другий сценарій припускає, що в України немає засобів ефективної контратаки, тоді як партизанські рейди допоможуть прискорити крах Росії.

У третьому сценарії РФ буде зосереджена на утриманні позицій та анексії території України.

Зараз ви читаєте новину «"Блискучий шанс повертати території" – ЗСУ прорвали лінію оборони росіян під Херсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі