четвер, 25 серпня 2022 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

The Guardian назвали п'ять сценаріїв війни

The Guardian назвали п'ять сценаріїв війни
Українські воїни дають відсіч ворогу. Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-українська війна протягом найближчих шести місяці може мати п'ять можливих сценаріїв.

Війна триватиме принаймні рік. Зараз її інтенсивність зменшується. Про це повідомило британське видання The Guardian.

Ні Україна, ні Російська Федерація не готові припинити бойові дії, незважаючи на втрати, яких зазнали, розповів журналіст Ден Саббаг.

Другий сценарій припускає, що в України немає засобів ефективної контратаки, тоді як партизанські рейди допоможуть прискорити крах Росії.

У третьому сценарії РФ буде зосереджена на утриманні позицій та анексії території України.

Четвертий варіант – зима спровокує нову хвилю біженців. Україну вже хвилюють гуманітарні питання, оскільки у Донецькій області та інших прифронтових районах немає газового опалення. Це може викликати нову хвилю міграції.

Весна може стати часом для відновлення атаки. Кожна сторона захоче поповнити запаси і підготуватися до того, що, ймовірно, буде ще одним сезоном боїв.

У п'ятому сценарії Захід повинен визначитися: Україна повинна перемогти або просто триматися, оскільки західні країни не покривають потреби Києва, зазначив журналіст.

"Захід не надав достатньо артилерії чи іншої зброї, як-от винищувачів, яка б дозволила Києву відкинути загарбників", – пише Саббаг.

24 серпня минуло пів року, як країна-агресорка РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

За 183 дні Збройні сили України знищили 45 850 російських окупантів, 4242 їхніх броньованих машин, 1929 танків і 234 літака.

Вчора президент США Джозеф Байден оголосив найбільший пакет військової допомоги на $2,98 млрд. Йдеться про системи протиповітряної оборони, артилерійські системи й боєприпаси, протиракетні безпілотні повітряні системи і радари.

Зараз ви читаєте новину «The Guardian назвали п'ять сценаріїв війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі