вівторок, 13 грудня 2022 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини

Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини
Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Фото: facebook.com/YanushevichKherson

Минулої доби, 12 грудня, російські окупанти 57 разів обстріляли територію Херсонщини.

Від рук росіян загинули троє мирних людей, ще 15 жителів області отримали поранення різної тяжкості. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.

"Мирні населені пункти області потерпали від обстрілів з артилерії, РСЗВ та мінометів. Маємо жертви серед цивільного населення", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З двох населених пунктів Херсонщини окупанти відводять війська – Генштаб

Під масованим ворожим вогнем вкотре опинилися житлові квартали Херсона.

"Загарбники поцілили в школу, стадіон, медзаклади, лінії електропередач, інфраструктурний обʼєкт, приватні та багатоквартирні будинки", – додав Янушевич.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів. Знаходять катівні.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі