четвер, 20 серпня 2015 13:04

Біля Новобахмутівки та Старогнатівки працюють ворожі "Гради". Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 20 серпня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 19 серпня
Ситуація на Донбасі. 18 серпня

Попри зменшення активності російсько-терористичних військ, бойовики минулої доби двічі застосували "Гради".

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку протягом доби противник здійснив 5 збройних провокацій, переважно із застосуванням гранатометів. Вогонь вівся з правого берега річки Сіверський Донець у районі с. Болотяне, Станиці Луганської та Щастя. На ділянці фронту від Старого Айдару до Попасної вчора ворог активності не проявляв. Проте в районі окупованого Первомайська та його передмість активно працюють ворожі мінери і диверсанти, внаслідок чого вчора наші військові понесли втрати поблизу с. Оріхове та м. Попасна.

Також учора було зафіксовано 4 обстріли українських укріплень біля с. Троїцьке, що на межі Донецької та Луганської областей. Вогонь вівся із ворожих мінометів, що розташовані біля сусіднього с. Калинове.

Донецький напрямок. Продовжує зберігатися спокійна обстановка поблизу Світлодарська та Горлівки. Учора на цих рубежах оборони було зафіксовано лише 3 епізоди порушення режиму тиші - у с. Лозове (район Світлодарська), с. Травневе (на північ від Горлівки), а також біля с. Новгородське (на південь від Дзержинська).

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька знову неспокійно. Учора між 2 та 3 годинами ночі противник провів обстріл наших позицій біля с. Новобахмутівка, при цьому використовувалася реактивна артилерія. За даними розвідки, ворожі "Гради" розгорнуті в с. Мінеральне, що між Ясинуватою і Донецьком.

На ділянці від Авдіївки до Мар'їнки намітилася тенденція до зниження інтенсивності бойових дій. Зокрема, учора було зафіксовано лише 1 епізод застосування важкого озброєння по наших рубежах - близько 6 ранку Мар'їнку обстріляв ворожий танк.

Перестрілки між загонами бойовиків і силами АТО на передньому краї тривають в Опитному, Пісках, Красногорівці та Мар'їнці.

Маріупольський напрямок. Найбільш напружений район бойових дій - це передова лінія української оборони, розташована на межі Новотроїцьке - Богданівка - Старогнатівка. На цих рубежах учора відбулося 4 ворожих мінометно-артилерійських обстріли. У цьому районі ворог не вступає у пряме бойове зіткнення з українською армією, натомість регулярно веде хаотичний вогонь із гаубиць та РСЗВ "Град".

Також учора вранці відбувся мінометний обстріл НЗФ по Павлополю та короткотривали мінометний обстріл Широкиного", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Біля Новобахмутівки та Старогнатівки працюють ворожі "Гради". Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі