понеділок, 15 липня 2013 14:41

Біля головної будівлі столичної міліції зібрався натовп КУПРівців

Біля головної будівлі столичної міліції зібрався натовп КУПРівців
Фото: podrobnosti.ua

Головне управління МВС у Києві пікетують 70 осіб з метою не допустити політичних репресій щодо активістів, які штурмували у Святошинському районі райуправління міліції.

"Як мінімум нас цікавить, перш за все, щоб не було політичних переслідувань, що не були порушені кримінальні справи і не залучалися до відповідальності активісти, які брали участь у заході в суботу", - повідомив голова Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) Сергій Мельниченко .

За його словами, інцидент спровокували співробітники міліції.

"Насправді ситуацію спровокували, і прихід активістів під районне управління міліції був спровокований співробітниками міліції. Це моя особиста думка і багатьох активістів також", - додав він.

Як доказ своїх слів, Мельниченко розповів, що під час акції застосовувався сльозогінний газ, а також звучали заклики до штурму районного управління міліції, хоча у активістів таких намірів не було.

"Все це було спеціально спровоковано представниками міліції", - сказав лідер КУПР, додавши, що "практично на кожній акції співробітники "Беркута" в цивільному присутні завжди".

С. Мельниченко ще раз підкреслив, що "це була усвідомлена провокація співробітників правоохоронних органів відносно себе ж для того, щоб таким чином застосувати фізичну силу, а також притягнути до відповідальності нібито винних і залякати інших громадян, щоб вони боялися приходити на такі акції" .

Як відомо, у п'ятницю близько 60 людей, які протестують проти дій міліціонера, що застосував фізичну силу проти активістки КУПРу, повалили паркан біля Святошинського райуправління міліції і намагаються проникнути у приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Біля головної будівлі столичної міліції зібрався натовп КУПРівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі