неділя, 14 липня 2013 18:58

Активістка, яку побив правоохоронець, телефон не вимикала і на допиті була – КУПР

Активістка, яку побив правоохоронець, телефон не вимикала і на допиті була – КУПР
Фото: news.liga.net

Активістка КУПРу і її адвокат телефони не вимикали. Вони відповідали на дзвінки і спілкувались з пресою. Про це УНН повідомив керівник КУПРу Сергій Мельниченко.

"Я сьогодні особисто спілкувався з активісткою, яку побив міліціонер на столичному ринку „Шлях". Ні вона, ні її адвокат телефони не вимикали", — зазначив Мельниченко.

Він також зазначив, що дівчина уже була на допиті, але не у міліції, а в прокуратурі.

"Саме у прокуратурі їй дали направлення на проходження судмедекспертизи. Вона її пройде, а потім знову піде до прокуратури", — зазначив Мельниченко.

Він також додав, що сліди побоїв помітні і без експертизи.

Нагадаємо, як повідомили у Святошинському райуправлінні міліції активістка КУПРу, яка заявила про побиття її міліціонером на столичному ринку "Шлях", з незрозумілих причин не зявляється до правоохоронних органів для надання показів щодо інциденту.

Раніше повідомлялося, що активістка КУПРу написала заяву до міліції про те, що її ударив працівник міліції на ринку "Шлях", що в Святошинському районі Києва. Пізніше підприємці із ринку "Шлях" та представники громадських організацій вийшли до Святошинського райвідділу міліції, щоб розшукати правоохоронця, який побив активістку.

Як раныше повідомлялося, хірург столичної лікарні № 6 констатував у постраждалої забій грудної клітки зліва — травму в побуті. Забиття нирок, про яке повідомляли активісти КУПРу, у потерпілої не зафіксували. Пізніше стало відомо, що від судмедекспертизи вона відмовилась.

Наразі триває перевірка щодо правомірності дій співробітника патрульно-постової служби, якого підозрюють у побитті активістки. Його, а також начальника Святошинського РВ, відсторонили від займаних посад на час проведення розслідування.

Але у разі якщо його провину буде доведено, як зауважив Коряк, йому загрожує не тільки звільнення з органів, але й кримінальна відповідальність.

Санкція ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Зараз ви читаєте новину «Активістка, яку побив правоохоронець, телефон не вимикала і на допиті була – КУПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі