неділя, 13 березня 2022 14:47

Білоруські лікарні переповнені пораненими і трупами військових

Білоруські лікарні переповнені пораненими і трупами військових
Військові машини швидкої допомоги та військова техніка стоїть біля Мозирської міської лікарні 28 лютого Фото: svaboda.org

Лікарні та морги у білоруських містах Гомель, Мозир та Наровля, що біля кордону з Київською областю, переповнені росіянами.

Убитих та поранених почали привозити до Білорусі одразу після початку війни, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Медики з цих міст підписали угоду про нерозголошення інформації. Якщо говоритимуть із журналістами, то їм погрожують звільненням.

Кількість убитих та поранених настільки велика, що лікарня у Мозирі обмежила прийом самих білорусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Доставляють вантажівками". Білоруські морги переповнені тілами російських військових

Минулого тижня тіла російських військових у Мозирі завантажили у потяги РЗ та відправили у невідомому напрямку. Тих, хто знімали відео, військові наздогнали і наказали його видалити.

Стало відомо, що відбувається у морзі білоруського Мозиря. "Трупи звозять навіть не в холодильник, а до звичайного приміщення — 5 на 5 квадратних метрів, там їх складують деякий час, вони гниють, смердять — потім тіла кудись відвозять. Це роблять самі солдати, все охороняється, доступ має лише завідувач відділу", повідомляє помічник міністра МВС Антон Геращенко із посиланням на російську службу ВВС. "Скільки цих трупів — ніхто не знає, але все жахається від того, що відбувається. Лікарі думають, що десь існує мобільний крематорій, чи просто захоронюють", пише Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські лікарні переповнені пораненими і трупами військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі