пʼятниця, 01 вересня 2023 21:50

Білорусь звинуватила Польщу у порушенні кордону

Білорусь звинуватила Польщу у порушенні кордону
Польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті нібито перетнув державний кордон Білорусі. Фото: flot2017

Білорусь звинуватила Польщу у порушенні кордону на вертольоті.

Польський військовий вертоліт Мі-24 у п'ятницю, 1 вересня, на гранично малій висоті нібито перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1200 м на територію Білорусі. Про це повідомив державний прикордонний комітет Республіки Білорусь.

"Удень 1 вересня білоруські прикордонники зафіксували порушення повітряного простору Білорусі з боку Польщі в Берестовицькому районі Гродненської області", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщу залетіли два гелікоптери з Білорусі

У Білорусі заявили, що польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад.

"Щодо цього інциденту поінформовано польську сторону", – додали у комітеті.

У разі надзвичайних ситуацій на кордоні з Білоруссю польські пілоти бойових гелікоптерів готові без вагань застосувати зброю.

2 серпня провели перегрупування вертольотів зі складу першої авіаційної бригади Сухопутних військ та 25-ї повітряно-кавалерійської бригади після того, як білоруські гелікоптери порушили кордон, сказав генерал польської армії Марек Соколовський, повідомляє TVP Info.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь звинуватила Польщу у порушенні кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі