середа, 05 червня 2013 12:43

Спецтема: Європа під водою

Азаров наказав готуватися до "великої води" з Європи

Азаров наказав готуватися до "великої води" з Європи
Голова уряду Микола Азаров. Фото: like.sumy.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров наказав підлеглим готуватися до "великої води" з Європи.

Про це він сказав під час засідання уряду.

"Звертаю увагу на одну загрозу. Службі з надзвичайних ситуацій треба бути максимально готовою до можливого негативного розвитку подій в басейнах кількох українських річок", - наголосив він.

Азаров додав: "Унаслідок тривалих дощів та повені в сусідніх європейських країнах, відбулися зміни у гідрологічній ситуації. Підйом рівнів води до 50 см відмічається у басейнах річок Прут, Тиса, Дністер. Значна кількість опадів у західному регіоні збільшила затоплення у Волинській, Рівненській, Львівській областях (р. Прип'ять, р. Західний Буг). Значні опади продовжуються, в басейнах Сяну, Дністра і Прута очікується ріст рівнів води. Повторюю: треба бути готовими до протидії екстремальному розвитку ситуації".

Водночас, прем'єр запевнив, що мобілізаційні плани всіх необхідних служб були відпрацьовані ще навесні, коли країна готувалася до сильного паводку
"Сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуацій знову повинна бути готова ввести в дію такі плани, негайно сконцентрувати сили і засоби в районах ризику", - підкреслив Азаров.

Крім того, прем'єр запевнив, що наслідки стихії на Одещині, яка була там 1 червня, з часом буде подолано.

"Я чудово розумію, як зараз важко одеситам: стихійне лихо на кілька днів порушило нормальне функціонування міста. Перед відповідними службами поставлено завдання: якнайшвидше подолати наслідки лиха. Прошу лише з розумінням поставитися до того, що ліквідація таких масштабних руйнувань потребує часу" - пояснив Азаров.

Так він розповів, що вже дав доручення Міністерству фінансів виділити кошти на ремонт двох тролейбусних маршрутів в Одесі, заміну обірваних дротів. Прем'єр також додав, що до четверга буде завершено підрахунок основних збитків та профінансувані відповідні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав готуватися до "великої води" з Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі