середа, 05 червня 2013 08:33

Мешканці Дніпропетровська готуються до всесвітнього потопу

Мешканці Дніпропетровська готуються до всесвітнього потопу
Фото: ru.tsn.ua

Після того, як затопило Європу, жителі Дніпропетровська всерйоз стурбовані тим, що і їх спіткає така ж доля. На ринках і в магазинах активно скуповують круги, надувні плавальні матраци та рятувальні жилети, пише Сегодня.

"Коли я за один день продав 7 надувних матраців, то відразу запідозрив щось недобре, на наступний день теж було чимало продажів. Запитав у однієї жінки, на море вони їдуть або що, так вона відразу відповіла, мовляв, якщо нас затопить, буде, на чому плавати".

Поспостерігали за тими, хто купує надувні жилети й журналісти. Прийшла родина з трьох осіб, довго придивлялися, вибирали.

"Ой, щось колір такий сумовитий, зелений. Треба щось веселіше, он той у квіточку в самий раз", - вибором плавзасоби в сім'ї явно керувала мати, але жилет у квіточку припав явно не до смаку сину-підлітку.

"На море збираєтеся або до потопу готуєтеся?", - відразу ж поставили запитання главі сімейства.

"Ну, якщо нас затопить, як і їх, через кілька тижнів, то і моря не знадобиться, тут поплаваємо", - філософськи відповіла жінка, а потім все-таки розповіла свій план.

По телевізору дивилися, у новинах читали про повінь, тепер бояться, що і їх спіткає така ж доля.

"Краще бути готовою, а так адже з цими жилетами потім і на море можна поїхати. Ми ось ще човен надувний хочемо, все ж таки у нас бабуся паралізована. Не знадобиться, так чоловік на ній на риболовлю поїде. Правда, коштує дорого, від двох тисяч гривень і вище", - зітхає мешканка Дніпропетровського приватного сектора Людмила Тараненко.

Касири великого супермаркету так само помітили, що люди перейнялися ідеєю майбутньої повені настільки, що закуповують продукти про запас.

"В основному беруть крупу, консерви, сухарики та дитяче харчування, свічки і сірники. Не масово, звичайно, як перед уявним кінцем світу, але набагато більше, ніж зазвичай. У принципі, я й сама не проти перестрахуватися, хіба мало чого стихія накоїть. А так люди керуються принципом, що якщо води на вулиці буде по коліно, то тут вже не до походів в магазин", - розповіла Вікторія Середа, продавець одного з центральних супермаркетів.

Втім, експерти тривог громадян не поділяють і стверджують, що всесвітній потоп обійде нас стороною.

"У найближчі тижні Дніпропетровськ не затопить точно, але коли-небудь це все одно станеться. Можливо, через кілька років. Взагалі зараз почастішали випадки глобальних природних катаклізмів: раніше це було раз на 100 років, зараз раз в 10, і з кожним разом стихія все сильніше. А зараз людям нічого боятися, та у будь-якому випадку краще в Міністерстві надзвичайних ситуацій знають, що робити в такому випадку", - говорить голова Національного екологічного центру України Ярослав Мовчан.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Дніпропетровська готуються до всесвітнього потопу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі